Wie zijn wij

De Zuid-Oost-Vlaamse kinekring is een VZW die zich richt tot alle kinesitherapeuten uit de regio Geraardsbergen, Ninove, Herzele, Zottegem, Brakel, Lierde, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem.

Bestuur

Foto van de bestuursleden

vlnr: penningmeester Katleen Schrever, voorzitter Katrien Eeman, bestuurslid Marten Muylaert, secretaris Yves Verbustel

De rol van de kinekring

De Zuid-Oost-Vlaamse kinekring heeft als doel de collegialiteit, samenwerking en professionaliteit van de lokale kinesitherapeuten te bevorderen.

Wij promoten en vertegenwoordingen de kinesitherapie bij de lokale instanties en zorg- en welzijnspartners (huisartsen, verpleegkundigen, andere zorgverstrekkers, OCMW’s, welzijnsorganisaties en ziekenhuizen, eerstelijnszones). Wij zijn betrokken bij de oprichting van de eerstelijnszone Panacea.

ZOK informeert zijn leden over belangrijke nieuwsberichten omtrent de kinesitherapie. Zowel op lokaal als op nationaal niveau.

Enkele van onze bestuursleden zetelen in de algemene vergadering van Axxon en zorgen op die manier voor de link tussen de lokale kring en de nationale beroepsvereniging.

Enkele keren per jaar organiseren wij een bijscholing en/of peer-review. Alle kinesitherapeuten (leden en niet-leden) kunnen aan deze activiteiten deelnemen om zo voldoende navormingseenheden te vergaren om te voldoen aan de kwaliteitscriteria van Pro-Q-Kine.

Wie lid wordt van ZOK ondersteunt de lokale kinesitherapie, en geniet van talrijke voordelen. Word nu lid!